Beatrice leent trouwjurk en diadeem bij oma Elizabeth

Vorsten

2020-07-18 22:40:36

Koningin Elizabeth heeft aan haar kleindochter prinses Beatrice kleren en juwelen uitgeleend voor haar huwelijk met Edoardo Mapelli Mozzi. Dat maakte Buckingham Palace zaterdag bekend in een persbericht over de vrijdag in alle stilte gesloten plechtigheid in de koninklijke kapel op het terrein van Beatrice’s huidige ouderlijke huis, Royal Lodge.

Prinses Beatrice droeg een ‘vintage’ jurk van Norman Hartnell, vroeger een van de favoriete kledingontwerpers van Elizabeth. Voor Beatrice werd de kleding passend gemaakt door onder meer de Queen’s huidige kledingontwerper Angela Kelly. De jurk, die is bezet met diamanten en een geometrisch geruit lijfje heeft, was volgens Buckingham Palace gemaakt van peau de soie-taft, afgezet met ivoorkleurig duchesse satijn en organza mouwen.

Verder droeg Beatrice het zogenoemde Queen Mary-diadeem, dat Elizabeth in 1947 bij haar eigen huwelijk ook had gedragen. Het sieraad is in 1919 gemaakt voor koningin Mary – de betovergrootmoeder van Beatrice – uit een diamanten ketting die Mary had gekregen bij haar huwelijk. De huwelijksring is mede ontworpen door Edoardo en gemaakt door juwelenmaker Shaun Leane.

Prinses Beatrice van York (31) is de oudste dochter van prins Andrew, hertog van York, en zijn ex-vrouw Sarah Ferguson. Ze zou oorspronkelijk eind mei trouwen in St James’s Palace in Londen, maar dat kon vanwege de coronacrisis niet doorgaan. Beatrice besloot daarop in overleg met haar ouders en de Queen een kleine plechtigheid te houden in Windsor.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt