Bekende sieraden Elizabeth tentoongesteld wegens jubileum

Vorsten

12-05-2022 14:42:03

Ter ere van het platina jubileum van koningin Elizabeth worden enkele van haar bekendste sieraden tentoongesteld. Geïnteresseerden kunnen in verschillende residenties van de Queen de sieraden van dichtbij bekijken. Haar tiara met 1333 diamanten is vanaf 22 juli bijvoorbeeld te zien in Buckingham Palace, maakte de Royal Collection Trust donderdag bekend. De stichting beheert namens de koningin de koninklijke verzamelingen en zorgt voor de openstelling van de paleizen.

Elizabeth draagt ​​de met diamanten bezette diadeem meestal op weg naar de traditionele opening van het parlement. Dit jaar was ze daar om gezondheidsredenen niet bij, Charles was in haar plaats aanwezig.

Behalve de tiara is ook de beroemde Delhi Durbar-halsketting te bewonderen. Dit sieraad, waarin een deel van de grootste ooit gevonden diamant is verwerkt, is te bekijken in het paleis in Londen. In Windsor Castle zullen verschillende broches en het kroningsgewaad van de koningin te zien zijn.

In Holyrood Palace in het Schotse Edinburgh worden verschillende outfits van Elizabeth tentoongesteld die ze droeg tijdens haar zilveren, gouden en diamanten jubileum.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel