Bentley van Elizabeth op autoverkoopsite

Vorsten

03-04-2016 12:42:00

Een van de Bentleys van de Britse koningin Elizabeth staat te koop. De luxe wagen wordt voor 199.850 pond (bijna 250.000 euro) aangeboden op de Britse autoverkoopsite Autotrader.

Elizabeth gebruikte de donkergroene Bentley twee jaar, vooral om tussen Buckingham Palace en Windsor Castle te pendelen. Ook koos ze de wagen geregeld in 2012, toen haar zestigjarig regeringsjubileum werd gevierd.

“Je vindt niet elke dag een auto van de koninklijke familie op Autotrader”, zei een woordvoerder van de autoverkoopsite tegen verschillende Britse media. “Zeker niet een auto die recent door de koningin is gebruikt tijdens bijzondere evenementen.”

Elizabeth deed in 2014 afstand van de Bentley, die toen nog geen 9000 kilometer gereden had. De wagen is nu in bezit van een koningshuisfan en autoverzamelaar. Hij biedt de wagen zo veel mogelijk in originele staat aan, maar er is wel wat aangepast aan de carrosserie. Waarschijnlijk zijn het gepantserde glas en de pantserplaten verwisseld.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.