Bewoners ‘gepest’ door prins Charles

redactievorsten

2013-11-21 11:01:48

wikimedia dan marsh

wikimedia Dan Marsh

Prins Charles heeft als hertog van Cornwall het vruchtgebruik van het gelijknamige hertogdom. The Telegraph schrijft dat inwoners van het hertogdom worden getreiterd door de prins en zijn ambtenaren, nadat het hertogdom zich heeft beroepen op een oud recht: prins Charles is namelijk ook eigenaar van de grond die onder de huizen ligt.

Onder die grond van Cornwall zou een schat liggen aan metalen en mineralen. Ambtenaren hebben de bewoners van Stoke Climsland aangeschreven om hen te herinneren aan het eigendom van de grond onder hun huis. Niet dat men van plan is te gaan boren, aldus de woordvoerder van het hertogdom, maar om gewoonweg  aan hun recht, dat sinds 1337 geldt, te herinneren.

Bewoners zijn niet te spreken over de brief die namens de hertog, prins Charles, werd bezorgd. ‘Waarom een brief sturen, als men niets van plan is?’ klinkt het. ‘Als we niet antwoorden, betekent het dat we het eens zijn met de brief’, zegt een bewoner, die ook weet dat bezwaar maken een fortuin zal gaan kosten. ‘Dit zijn pesterijen om te zorgen dat het hertogdom krijgt wat het wil en dat de mensen die hier wonen er niet tegenin kunnen gaan’. Ambtenaren ontkennen dat er geboord gaat worden onder de panden, waarvan een deel uit de zestiende eeuw stamt.


Meer Verenigd Koninkrijk