Bezoek van Edward en Sophie naar Grenada uitgesteld

Vorsten

21-04-2022 16:42:04

Prins Edward en zijn vrouw Sophie hebben hun reis naar Grenada op het laatste moment afgezegd. Buckingham Palace maakte donderdag meer details bekend over de trip die de twee maken ter ere van het platina jubileum van de Britse koningin Elizabeth, en daaruit valt op te maken dat het eiland niet meer wordt bezocht. Wel gaan ze zoals gepland van komende vrijdag tot en met volgende week donderdag naar Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines, Antigua en Barbuda.

Het bezoek aan Grenada zou zijn uitgesteld na overleg met de regering, melden verschillende Britse media. Een officiële reden is niet gegeven maar het zou te maken hebben met de protesten waar prins William en zijn vrouw Catherine mee te maken kregen tijdens hun recente rondreis door het Caribisch gebied. Lokale inwoners demonstreerden vanwege onder meer het slavernijverleden en de rol van het Verenigd Koninkrijk daarin. Ook had het te maken met de oproep van Belize, Jamaica en de Bahama’s om een republiek te worden en geen onderdeel meer te zijn van het Gemenebest.

Edward en Sophie zullen tijdens hun reis allerlei ontmoetingen hebben met onder anderen inwoners, lokale ondernemers en jongeren, blijkt uit de reisdetails. In Saint Lucia staat bovendien een activiteit op het programma om “het gevarieerde landschap” te verkennen en wonen ze een dienst bij om het zeventig jarig jubileum van Elizabeth op de troon te vieren.

De koninklijke familie heeft vanwege het jubileum al tal van landen bezocht. Bezoeken van de Britse koninklijke familie aan landen van het Gemenebest zijn niet ongebruikelijk, zeker niet in jubileumjaren. Ook onder meer Australië, Pakistan en Zuid-Afrika behorend tot het Gemenebest en hebben ook koningin Elizabeth als staatshoofd.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel