Bezorgdheid over rol Charles als opa

Vorsten

2015-03-07 14:29:00

LONDEN – Prins Charles voelt zich tekort gedaan als grootvader. Dat beweren althans vrienden van de Prins van Wales. Die hebben tegenover Britse media verteld dat Charles klaagt over het feit dat hij zijn kleinzoon prins George zo weinig ziet. Charles’ woordvoerders hebben de berichten tegengesproken. “De relatie tussen de prins en zijn kleinzoon is uitstekend”, aldus Clarence House.

De ontkenning weerhoudt ook zaterdag de kranten er niet van om de contacten tussen Charles, zijn zoon William en kleinzoon George onder de loep te nemen. “Hoe vaak ziet Charles zijn kleinzoon?”, vraagt de Daily Mail zich af. “Niet erg vaak”, is het antwoord. De krant zoekt naar een oorzaak en naar eventuele schuldigen. Carole Middleton wordt daarbij nadrukkelijk genoemd.

Zo weinig namelijk als Charles het zoontje van William en Catherine ziet, zo vaak ziet oma Carole haar kleinkind. De media merken op dat ze de deur plat loopt bij haar dochter en kleinzoon en soms dagen achtereen bij hen logeert, om nog maar niet te spreken van de gezamenlijke kerst- en zonvakantie op het Caribische eiland Mustique.

“Charles had voor zichzelf een rol gezien als opa, maar die rol wordt hem ontnomen. William wil geen koninklijke opvoeding voor George”, aldus de anonieme vrienden van de Prins van Wales. Er is bezorgdheid of George en straks zijn zusje of broertje wel het juiste voorbeeld krijgt en niet te gewoon opgroeit. “Het is de vraag of deze middenklasse opvoeding hem goed opleidt voor zijn toekomstige taak”, aldus de Daily Mail.


Meer Verenigd Koninkrijk