Boze PETA vernoemt duif naar koningin Elizabeth

Vorsten

20-11-2020 16:14:38

Dierenrechtenorganisatie PETA is al een tijdje boos op koningin Elizabeth. De koningin houdt namelijk nog steeds duiven voor wedstrijden, iets wat volgens de organisatie dierenmishandeling is. Daarom vernoemde PETA, op de trouwdag van de koningin, een duif naar haar.

“De vogel is gered en wordt verzorgd door de Wildlife Rescue & Animal Ambulance Service in Enfield”, schrijft PETA op de website. “We hopen dat het geschenk Hare Majesteit zal aanmoedigen om haar deelname aan en bescherming van de wrede duivensport te stoppen.”

Volgens de organisatie haalt maar een kwart van de duiven die meedoet de eindstreep. “Net als de koningin en prins Philip zijn duiven trouwe partners”, schrijft de organisaties. “Deze trouwe vogels lijden enorm wanneer ze van hun partner gescheiden zijn om te moeten racen. De hoge tol die wordt geëist, de dood, zorgt ervoor dat ze nooit meer samen kunnen zijn.”

De Britse koningin en haar controversiële hobby zijn regelmatig in het nieuws. Zo bracht PETA eerder al eens beelden naar buiten van de koninklijke duifjes in een race, die stuk voor stuk al voor de finishlijn sneuvelden.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.