Britse hof deelt schema van uitvaart prins Philip

Vorsten

2021-04-17 09:05:50

Buckingham Palace heeft de details van de uitvaart van prins Philip gedeeld. In het schema is onder meer te zien welke liederen gezongen worden en welke route de processie aflegt.

Ook valt te lezen dat niemand van de koninklijke familie zal spreken tijdens de begrafenis van de hertog van Edinburgh, die 73 jaar getrouwd was met koningin Elizabeth. Naast The Queen zijn er vanwege de coronamaatregelen slechts 29 andere aanwezigen, onder wie prins Charles, hertogin Camilla, prins William en zijn vrouw Catherine en prins Harry. Eerder werd bekend dat Meghan in Amerika blijft. Omdat de echtgenote van Harry hoogzwanger is, is het haar afgeraden om te reizen.

Voorafgaand aan de uitvaart wordt de kist van Philip, met daarop zijn eigen vlag, zijn militaire pet en zijn zwaard, vanuit de privékapel in Windsor Castle overgebracht naar de Binnenhal. Daar zal deken David Conner een aantal gebeden uitspreken.

Land Rover

Vervolgens plaatst de draagploeg de kist in de door Philip zelf ontworpen Land Rover. Elizabeth stapt ook in de auto en daarna begint de processie richting St George’s Chapel, waar Philip wordt begraven. De prins van Wales en prinses Anne volgen de Land Rover als eerste te voet, met daarachter onder meer hun broers Andrew en Edward en prins William en prins Harry.

Bij aankomst bij de kapel wordt er in het hele land een minuut stilte gehouden. Daarna vindt de dienst plaats die wordt geleid door de deken en de aartsbisschop van Canterbury. Die duurt naar verwachting 50 minuten. Een vierkoppig koor zal de vier muziekstukken zingen die zijn gekozen door de hertog van Edinburgh zelf. Ook speelt onder meer een doedelzakspeler van het Royal Regiment of Scotland na afloop een klaagzang en wordt de Last Post ten gehore gebracht.


Meer Verenigd Koninkrijk