Britse kranten pakken opnieuw uit met Harry en Meghan

Vorsten

2021-03-10 11:25:27

De Britse kranten raken niet uitgepraat over de rel rondom het Britse koningshuis na het spraakmakende interview van prins Harry en Meghan met Oprah. Voor de derde opeenvolgende dag beheersen de royals de voorpagina’s. Dit keer vult vooral koningin Elizabeth met haar dinsdag uitgebrachte verklaring de kolommen.

Sommige kranten, zoals The Mirror, steken in op de meelevende toon van Elizabeth. “We zullen altijd van jullie houden”, kopt de tabloid bijvoorbeeld met koeienletters op de voorpagina de quote van de koningin, gericht aan het Sussex-koppel.

De meeste andere titels zoomen in op de bezorgdheid van de koningin over de aantijgingen van racisme in de koninklijke familie. “Racisme-kwestie zorgwekkend, maar herinneringen verschillen”, schrijft The Times en The Independent kopt: ‘Koningin erkent bezorgdheid over racisme binnen paleis’.

Koningin Elizabeth reageerde dinsdag voor het eerst op het interview van haar kleinzoon Harry en diens echtgenote Meghan op televisie. In de verklaring liet ze weten niet alleen bezorgd te zijn maar dat Harry, Meghan en hun zoon Archie altijd zeer geliefde familieleden zijn. “De hele familie is bedroefd om te horen hoe uitdagend de afgelopen jaren voor Harry en Meghan zijn geweest. De kwesties die aan de orde zijn gekomen, met name die van ras, zijn zorgwekkend”, aldus Buckingham Palace.


Meer Verenigd Koninkrijk