Britse media: Diana Ross treedt op tijdens concert voor de Queen

Vorsten

18-05-2022 09:42:03

De Amerikaanse zangeres Diana Ross treedt op bij het grote jubileumconcert voor het 70-jarig jubileum van koningin Elizabeth, melden verschillende Britse media. Dat liveconcert vindt op 4 juni plaats bij Buckingham Palace.

Het zou de eerste keer sinds 2007 zijn dat de 78-jarige zangeres optreedt in het Verenigd Koninkrijk. Eerder werd bekendgemaakt dat de Britse singer-songwriter George Ezra deze zomer bij het concert te zien is. Naar verluidt treden ook Queen, Duran Duran en Andrea Bocelli op. De BBC moet de gehele line-up echter nog vrijgeven.

Het concert is live te volgen bij de BBC, dat begint deze maand de eerste beelden van het decor van de BBC’s Platinum Jubilee Party heeft getoond. Vlak voor het hek van Buckingham Palace zal een breed podium komen te staan. Vanaf het midden van het podium wordt vervolgens richting het monument voor koningin Victoria, dat recht voor het paleis staat, een catwalk geplaatst. Rondom dat monument wordt ook een podium neergezet.

Bij de eerdere jubilea van Elizabeth in 2002 en 2012 werden ook al grote concerten met wereldsterren georganiseerd. Zo beklommen onder anderen Elton John, Paul McCartney en Ed Sheeran in 2012 het podium.


Meer Verenigd Koninkrijk