Britse media en twitteraars buigen zich over bureau Charles

Vorsten

27-05-2020 14:11:32

Wat is de betekenis van het schijnbaar ongeorganiseerde bureau van prins Charles? Met die vraag zijn Britse media aan de slag gegaan nadat een foto is vrijgegeven van de prins van Wales in zijn werkkamer in Birkhall, de Schotse residentie waar hij zich de afgelopen weken vanwege de coronacrisis heeft geïsoleerd. De afbeelding toonde niet alleen een stampvolle werkkamer maar ook een overvol bureau.

“Wie moet dat stoffen?”, vroeg menigeen op Twitter zich af bij het zien van de stapels cd’s bij de geluidsinstallatie voor het raam, de kindertekeningen en prullaria in de kast en het met paperassen, ingelijste familiefoto’s, boeken, rode potloden en memento’s volgepakte bureaublad. Prominent was een kopje thee, naast een geïmproviseerde stellage voor de iPad. Daardoor de prins op ooghoogte via Zoom een gesprek houden. Dat laatste was ook de reden voor het vrijgegeven van de foto. Charles had voor ClassicFM meegewerkt aan een radiopogramma van Alan Titchmarsh.

De Daily Express vroeg een psycholoog om een oordeel te vellen over de schijnbare chaos. “Het lijkt op de kamer van iemand die het erg druk heeft met veel projecten tegelijk. Ik zou zeggen dat het er ongeorganiseerd uitziet, maar het kan zijn dat hij een systeem heeft dat voor hem werkt”, aldus Chris Stiff van Keele University.

Op Twitter werd er een andere draai aan gegeven. “Een rommelig bureau is het teken van een creatieve geest.” Het kon ook zijn, zoals diezelfde twitteraar met enige zelfspot opmerkte, dat Charles hetzelfde archiveringssysteem hanteerde als hijzelf: “alles over de tafel verspreiden, als een variatie op stapelen. Ik weet dan precies waar de dingen liggen, of tenminste waar ze gisteren waren!”


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.