Britse pers volgende week paraat voor baby

Vorsten

2018-04-02 20:02:00

Het aftellen voor de geboorte van het derde kind van prins William en echtgenote Catherine kan volgende week officieel beginnen. Vanaf 11 april is het media toegestaan positie te kiezen voor de zogenoemde ‘Lindo’ vleugel van het St. Mary’s ziekenhuis, om de hoek van het Paddington station in Londen. Een dag eerder worden in de South Wharf Road parkeerbeperkingen van kracht.

De hertogin van Cambridge is sinds 23 maart met zwangerschafsverlof. Op eerste paasdag woonde ze met haar man en het grootste deel van de koninklijke familie de dienst bij in St. George’s Chapel in Windsor. Het paar legde de korte afstand van het kasteel naar de kapel per auto af, een mogelijkheid waarvan verder alleen koningin Elizabeth (91) gebruik maakte.

Britse media rekenen erop dat de baby eind april wordt geboren, enkele dagen voor de zevende huwelijksverjaardag van het koppel op 29 april. Dat wordt afgeleid uit het feit dat er 36 dagen zaten tussen verlof en geboorte van prins George in 2013, en 37 dagen bij prinses Charlotte. Ook de eerste twee kinderen zijn ter wereld gekomen in de kraamafdeling van de ‘Lindo Wing’.

Fotografen installeren naarmate de mogelijke geboortedatum dichterbij komt keukenladders voor de ingang van de kliniek, om het beste beeld te hebben wanneer William en Kate na de geboorte met de baby naar buiten komen.


Meer Verenigd Koninkrijk

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.