Britten halen oud behang van paleismuren

Vorsten

2020-02-17 22:38:41

In Buckingham Palace is een grote verbouwing aan de gang. Het paleis deelde op social media een filmpje met een update van de werkzaamheden. Zo is te zien hoe in de Yellow Drawing Room het behang van de muren wordt gehaald.

Het behang dateert al uit de negentiende eeuw en wordt voorzichtig en zorgvuldig van de muren getrokken om het zo intact mogelijk te houden. Het papier wordt vervolgens ergens anders ondergebracht terwijl even verderop in het paleis de verdere verbouwwerkzaamheden plaatsvinden. Na de restauratie van de zaal en de aangrenzende kamers en de hal wordt het papier weer op de muren van de zaal geplakt.

De Yellow Drawing Room, in de oostvleugel van Buckingham Palace, werd door koningin Victoria en haar familie gebruikt als woonkamer. Tegenwoordig is de zaal het decor van officiële aangelegenheden. De verbouwing van het paleis in Londen is de grootste sinds de Tweede Wereldoorlog.


Meer Verenigd Koninkrijk

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.