Britten herdenken 23e sterfdag van Diana

Vorsten

30-08-2020 20:38:05

Trouwe fans van Diana, prinses van Wales, worden maandag verwacht bij Kensington Palace in Londen om bloemen en foto’s te hangen aan het hek ter herinnering aan de ‘Queen of Hearts. Diana overleed maandag precies 23 jaar geleden, op 31 augustus 1997 in Parijs, nadat de auto waarin ze aan paparazzi probeerde te ontkomen met hoge snelheid tegen een pilaar in de Pont D’Alma-tunnel was gecrasht.

De sterfdag van de ex-vrouw van prins Charles en moeder van de prinsen William en Harry, destijds respectievelijk 15 en 12 jaar oud, wordt elk jaar door fans herdacht voor het standbeeld van koning-stadhouder Willem III aan de zijkant van Kensington Palace, de laatste woonplek van Diana. Na haar overlijden ontstond daar een immense bloemenzee, maar ook in de daaropvolgende jaren zijn mensen bloemen komen brengen, al is het elk jaar minder. Ook bij de tunnel in Parijs worden doorgaans bloemen gelegd rond Diana’s sterfdag.

Diana’s zoons William en Harry brachten die dag de afgelopen jaren vaak gezamenlijk door, maar dat zal dit jaar niet het geval zijn. Harry is in Amerika en kan niet even overwippen naar Londen, zoals hij eerder deze week al duidelijk maakte. Wel komen de broers volgend jaar op 1 juli samen om een standbeeld van hun moeder te onthullen bij Kensington Palace. De prinsen hadden in 2017 opdracht gegeven voor het maken van het beeld. De onthulling valt nu samen met wat haar zestigste verjaardag zou zijn geweest.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord