Broer Diana: BBC moet ‘serieuze vragen’ beantwoorden

Vorsten

25-11-2020 19:39:46

Earl Spencer, de broer van prinses Diana, zegt niet blij te zijn wanneer de BBC alleen excuses zal aanbieden voor het controversiële interview met zijn zus. Dat vertelde Spencer woensdag in een programma van de Schotse journalist Lorraine Kelly.

Daar sprak hij over het nieuwe onderzoek dat gestart is naar aanleiding van het Panorama-interview met Diana van 25 jaar geleden. Eerder beweerde Earl Spencer dat Martin Bashir, die het interview afnam, hem “valse bankafschriften” liet zien om zo de koninklijke familie binnen te komen.

Earl Spencer zei woensdag dat de BBC een aantal “zeer, zeer serieuze vragen hierover moet beantwoorden” en dat hij voor zijn zus opkwam omdat “Diana altijd voor mij opkwam”.

In het interview met de BBC sprak Diana voor het eerst openhartig over haar huwelijksproblemen met prins Charles, de vader van haar kinderen Harry en William. Het stel sliep toen al een aantal jaar niet meer in hetzelfde bed, maar vlak na het interview ging het koppel op papier ook uit elkaar.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.