‘Broer Diana en prins Charles hadden ruzie over uitvaart’

Vorsten

12-10-2020 02:51:51

De uitvaart van prinses Diana in 1997 heeft voor nogal wat ruzie gezorgd tussen Earl Spencer, de broer van Diana, en prins Charles. De voormalige zwagers zouden het destijds niet eens zijn geweest over de rol van de prinsen William en Harry tijdens die beladen dag. Dit schrijft historicus Robert Lacey in het boek Battle of The Brothers: The Inside Story of a Family in Tumult.

Spencer zou zich fel uitgesproken hebben tegen het idee dat de toen jonge prinsen voor het oog van de wereld achter de kist van hun overleden moeder moesten aanlopen. Prins Charles had daar juist geen enkele twijfel over en stond erop dat het gebeurde. “Earl Spencer had er grote moeite mee dat de uitvaart van zijn zus ineens een koninklijke aangelegenheid werd en was ervan overtuigd dat Diana het vreselijk zou hebben gevonden als haar jongens zo geopenbaard werden,” aldus Lacey.

Volgens de schrijver leidde het tot een verhit telefoongesprek tussen Spencer en prins Charles, waarbij Diana’s broer uiteindelijk woedend ophing.

Uiteindelijk liepen zowel William als Harry samen met hun oom, hun vader en grootvader prins Philip achter de kist aan, waarop de jongens een briefje aan hun moeder hadden geplaatst.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord