Bruidsjurk Meghan vanaf oktober te zien

Vorsten

2018-08-29 08:35:00

De trouwkleren van de Britse prins Harry en zijn bruid Meghan zijn vanaf oktober van dichtbij te zien voor bezoekers van Windsor Castle. Het pak en de jurk van de hertog en hertogin van Sussex zijn onderdeel van de tentoonstelling A Royal Wedding: The Duke and Duchess of Sussex, zo is bekendgemaakt door het Britse hof.

De expositie is eerst te zien in Windsor, van 26 oktober tot 6 januari. Volgende zomer verhuist de tentoonstelling naar Edinburgh, waar de trouwkledij in Palace of Holyroodhouse te zien is van 13 juni tot 6 oktober.

De veelbesproken trouwjurk van Meghan is ontworpen door Clare Waight Keller, verbonden aan Givenchy. In overleg met de bruid maakte de Britse ontwerpster een eenvoudige, zijden jurk met boothals. Op de bijna vijf meter lange sluier, waaraan langer is gewerkt dan aan de jurk, stonden ruim vijftig bloemen als symbolen voor de landen van het Gemenebest der Naties.

Harry droeg een uniform, een donker pak met rode accenten, van de Blues and Royals, een van de twee regimenten van de Household Cavalry. Koningin Elizabeth had daarvoor speciaal toestemming gegeven.


Meer Verenigd Koninkrijk