Buckingham Palace deelt recept voor koninklijke pannenkoeken

Vorsten

2021-02-16 14:35:30

Buckingham Palace deelt een recept voor koninklijke pannenkoeken ter ere van Vastenavond, in het Verenigd Koninkrijk ook wel bekend als Pancake Day. “Een koninklijk recept voor pannenkoeken met een twist”, deelt het hof op Twitter bij een kort filmpje.

Op het filmpje is de bereidingswijze van de pannenkoeken te zien, die met het Franse botersausje beurre noisette worden gemaakt. “Geniet ervan en we hopen dat jullie een vredige Vastenavond hebben”, staat erbij. Er worden bovendien enkele serveertips gegeven. Zo kunnen de koninklijke pannenkoeken met jam en slagroom, met citroen en suiker of met ham, prei en kaas gegeten worden.

Vastenavond is een christelijke feest, dat elk jaar plaatsvindt op de dinsdag voor Aswoensdag en markeert traditiegetrouw het einde van de carnavalsperiode en de start van de vastentijd tot het paasfeest. In Engeland staat deze dag ook wel bekend als Pancake Day, omdat er traditioneel pannenkoeken worden gegeten. Doorgaans maakte men namelijk de voorraadkast leeg voor de vastentijd, waarin veelal eieren, melk en meel overbleven.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?