Buckingham Palace ontkent aantijgingen Andrew

Vorsten

04-01-2015 08:29:00

LONDEN – Buckingham Palace heeft dit weekend opnieuw ontkend dat de Britse prins Andrew zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel misbruik. Vrijdag werd bekend dat ene Virginia Roberts beweert dat ze jaren geleden als seksslaaf was uitgeleend aan de prins toen ze minderjarig was.

De verklaring van Roberts is onderdeel van een rechtszaak tegen de Amerikaan Jeffrey Epstein. Deze miljardair en vriend van Andrew zou jonge vrouwen aan rijke vrienden hebben uitgeleend om ermee te doen wat ze wilden. Vrijdag ontkende Buckingham Palace de betrokkenheid van de prins bij de zaak.

Twee Britse ochtendkranten schrijven nu dat het paleis zich nogmaals in krachtige bewoordingen heeft uitgesproken. De prins zou geen seksueel contact hebben gehad met de toen 17-jarige Roberts, zo schrijven Mirror en The Telegraph over de verklaring.

Een woordvoerder van het paleis zei: “Het wordt categorisch ontkend dat de Hertog van York enige vorm van seksueel contact of een relatie heeft gehad met Virginia Roberts. De beschuldigingen zijn onwaar en missen elke onderbouwing.”

Meer Verenigd Koninkrijk