Cambridges beginnen aan laatste deel Cariben-reis

Vorsten

25-03-2022 08:42:03

Prins William en zijn vrouw Catherine zijn tijdens hun achtdaagse tour door de Cariben aangekomen op hun laatste bestemming. Donderdag werden de hertog en hertogin van Cambridge met alle egards verwelkomd op de Bahama’s.

Op het vliegveld van de hoofdstad Nassau werden William en Catherine opgewacht door premier Philip Davis, zijn vrouw Ann Marie en een aantal andere hoogwaardigheidsbekleders. “We hebben uitgekeken naar uw komst”, zo sprak Davis volgens Britse media tegen het stel. “We zijn verheugd dat u er bent.”

De premier feliciteerde de Cambridges vervolgens met het zeventigjarig regeringsjubileum van koningin Elizabeth, de reden voor hun reis. “Dat gaan we waarschijnlijk niet snel meer zien”, knikte William vervolgens.

William en Catherine waren eerder deze week op Belize en op Jamaica. De rondreis werd daar overschaduwd door protesten van lokale inwoners vanwege onder meer het slavernijverleden en de rol van het Verenigd Koninkrijk daarin. William zei in een speech op Jamaica dat hij de rol van zijn land in het slavernijverleden “betreurt”.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel