Cambridges ontvangen David Attenborough voor filmscreening

Vorsten

27-09-2020 10:11:27

De hertog en hertogin van Cambridge hebben afgelopen week visite gehad van niemand minder dan bioloog en televisiemaker David Attenborough. Foto’s van het bezoek werden zaterdagavond door Kensington Palace verspreid. Daarop zijn ook de kinderen van prins William en Catherine te zien.

De foto’s werden donderdagmiddag gemaakt nadat Attenborough en prins William samen naar de nieuwste film van de bioloog, David Attenborough: A Life On Our Planet, hadden gekeken in de tuin van Kensington Palace. Ook daarvan werd een beeld gemaakt. De prins en Attenborough zitten ieder in een klassieke regisseursstoel met hun namen op de achterkant, al zitten ze voor de grap in elkaars stoel.

De 94-jarige Attenborough, een goede vriend binnen de Britse koninklijke familie, kwam niet met lege handen aan. Speciaal van prins George had hij een 23 miljoen jaar ouden reuzenhaaientand mee, die de bioloog eind jaren zestig tijdens een reis naar Malta had ontdekt. George kon het cadeau waarschijnlijk wel waarderen. De 7-jarige zoon van William is volgens zijn vader een groot fan van Attenborough, zo werd eerder deze week duidelijk.

David Attenborough: A Life On Our Planet is binnenkort op Netflix te zien. Attenborough vertelt daarin over de impact van de mens op de natuur.

Meer Verenigd Koninkrijk