Camilla bezoekt set van Britse tv-serie Grace

Vorsten

04-11-2021 17:28:42

De hertogin van Cornwall heeft een bezoek gebracht aan de set van de Britse tv-serie Grace. Tussen de decors sprak Camilla met Peter James, de schrijver van de boekenserie Roy Grace waarop de serie gebaseerd is.

De hertogin heeft een speciale band met de boekenreeks omdat het zich afspeelt in dezelfde regio als waar ze zelf opgroeide, het Engelse Graafschap Sussex. Camilla (74) groeide op in Plumpton, slechts een paar kilometer van waar de avonturen van detective Grace zich afspelen. De opnames van de serie zijn dan weer vooral in Brighton, ook weer een stad in de buurt.

De echtgenote van prins Charles, die ook ambassadeur is om lezen te bevorderen, heeft de boeken Grace zelf met veel plezier gelezen. “Als je nog nooit de misdaadthrillerserie van Peter James over de rechercheur Roy Grace uit Sussex hebt gelezen, raad ik je ten zeerste aan om het eens te proberen!”, liet ze zich eerder al eens ontvallen.

De tv-serie Grace werd in maart van dit jaar voor het eerst uitgezonden op de Britse zender ITV. Wanneer het tweede seizoen te zien is, is nog niet bekend.

Meer Verenigd Koninkrijk