Camilla deelt toespraak van 500 woorden

Vorsten

12-06-2020 12:39:46

De hertogin van Cornwall heeft vrijdagochtend een speech gedeeld ter gelegenheid van de tiende editie van 500 Words. 500 Words is een initiatief van de BBC en daagt kinderen tussen de vijf en dertien jaar uit een fictief verhaal van maximaal vijfhonderd woorden te schrijven. In een toespraak van precies vijfhonderd woorden stond de echtgenote van prins Charles stil bij het jubileum.

“In tien jaar heeft 500 Words een overweldigende miljoen inzendingen binnengekregen. Het heeft er niet alleen voor gezorgd dat kinderen enthousiast worden over lezen en schrijven, ook veel volwassenen, waaronder de ‘nogal antieke goede fee’ van deze wedstrijd zijn enthousiast geworden.” Daarmee verwees Camilla naar haar getekende evenbeeld in een animatiefilmpje van 500 Words.

Camilla sprak lovende woorden over de schrijvers. “Dit jaar waren we misschien opgesloten in onze huizen, maar niemand kan verbeelding opsluiten. Ik ben opnieuw weggeblazen door jullie genialiteit en creativiteit.”

Ten slotte bedankte de hertogin iedereen die dit jaar een verhaal heeft ingestuurd. “Dank aan alle jonge schrijvers, die zo een prachtige verzameling aan verhalen heeft ingestuurd. Jullie hebben ons laten lachen, laten huilen en ons hoop gegeven. Blijf altijd lezen en schrijven.”


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord