Camilla gaat op bezoek in gevangenis

Vorsten

2014-02-13 09:06:00

BISLEY – De Hertogin van Cornwall bezoekt donderdag ‘Hare Majesteits’ Coldingley gevangenis in Bisley, in het graafschap Surrey. De gevangenis dateert uit 1969 en experimenteert al jaren met projecten die de gevangenen aan het werk moeten krijgen en houden. De gevangenis is de ene keer bekritiseerd omdat gevangenen teveel verdienden, en een andere keer omdat er juist geen werk en training voor handen was.

Camilla ontmoet donderdag in de bibliotheek van Coldingley laaggeletterde gevangenen die deelnemen aan programma’s die hen moeten helpen met lezen en schrijven. Camilla zet zich in, net zoals prinses Laurentien in Nederland, voor de strijd tegen laaggeletterdheid en dit gevangenisbezoek maakt daar deel van uit. De hertogin neemt ook een kijkje in de machinewerkplaats en de drukkerij, waar gevangenen nu werk vinden.

Camilla bezoekt donderdag in Surrey ook een opvangcentrum voor slachtoffers van verkrachting en seksueel misbruik om uit eerste hand te leren over de werkzaamheden van staf, vrijwilligers en bestuur. Tot slot van haar werkbezoek gaat ze naar de St Catherine’s school in Bramley, waar ze onder meer een ontmoeting heeft met leerlingen en onderwijzend personeel.


Meer Verenigd Koninkrijk