Camilla: gelukkig kunnen we nog lezen

Vorsten

19-11-2020 22:57:00

Camilla, hertogin van Cornwall, is blij dat we ondanks alle onzekerheden van de coronacrisis nog boeken kunnen lezen. Dat zei de echtgenote van prins Charles donderdag in een videoboodschap tijdens de uitreiking van de prestigieuze Booker Prize.

“Terwijl Covid-19 ons van zoveel culturele geneugten beroofde – livemuziek, theater, bioscoop, kunstgalerijen en zoals vanavond om bij elkaar in levende lijve samen te zijn – kunnen we tenminste nog lezen. Zolang we kunnen lezen, kunnen we reizen, ontsnappen, ontdekken, lachen, huilen en worstelen met de mysteries van het leven”, zo sprak Camilla. De uitreiking van de Booker Prize is mede daarom belangrijker dan ooit, vond de hertogin.

Camilla is al sinds 2013 betrokken bij de Booker Prize. Dit jaar kon ze er vanzelfsprekend niet bij zijn en nam ze een boodschap op in Clarence House. De hoofdprijs ging naar de Schotse acteur Douglas Stuart voor zijn debuutroman Shuggie Bain.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.