Camilla heeft liefde voor lezen van haar vader

Vorsten

03-02-2021 17:29:40

Camilla, de vrouw van de Britse prins Charles, heeft haar liefde voor lezen van haar vader. Dat zegt ze in een video op Instagram. “Ik denk dat het zeker van mijn vader kwam. Hij was waarschijnlijk de best belezen persoon die ik ooit ben tegengekomen. Hij verslond boeken”, aldus de hertogin van Cornwall.

Het is algemeen bekend dat de 73-jarige Camilla gek is van boeken. Ook leest ze graag voor, iets wat haar vader ook deed. “Ik denk dat de liefde voor boeken er al bij ons ingebakken zat. Het zat er van jongs af aan al in”, aldus Camilla. Ze omschrijft haar vader als een “briljant verhalenverteller” die haar en haar broer en zus “elke avond weer in een andere wereld bracht”.

De vader van Camilla was Bruce Shand, een bekende officier im het Britse leger. Hij werd meermaals onderscheiden voor zijn rol tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarin hij ook vastzat als krijgsgevangene. Shand overleed in 2006 op 89-jarige leeftijd.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.