Camilla heeft luchtweginfectie en kan niet op pad

ANP

2019-11-07 10:54:00

Camilla, de Hertogin van Cornwall, kan ook donderdag niet de deur uit. De echtgenote van prins Charles kampt met een luchtweginfectie en moet rust houden. Camilla zou donderdag samen met prins Harry en diens vrouw Meghan het Field of Remembrance bezoeken.

“De hertogin van Cornwall heeft van haar arts te horen gekregen dat ze haar officiële verplichtingen af moet zeggen”, liet Clarence House donderdagochtend weten aan verschillende Britse koningshuisverslaggevers. Camilla had al langer last van de luchtweginfectie, maar de afgelopen dagen is die verergerd. Woensdagavond zou ze aanschuiven bij een galadiner van de London Library, maar ook dat moest ze afzeggen.

Camilla is naar verluidt teleurgesteld dat ze de opening van het Field of Remembrance mist en hoopt dat ze zo snel mogelijk weer op de been is om andere herdenkingsevenementen wel bij te kunnen wonen.

Prins Harry en zijn vrouw Meghan openen het Field of Remembrance donderdag en wonen een speciale dienst bij in Westminster Abbey. Elk jaar op 11 november herdenkt het Verenigd Koninkrijk zijn oorlogsslachtoffers vanaf de Eerste Wereldoorlog. Vanaf de donderdag daarvoor is het Field of Remembrance open. Dat bestaat uit tienduizenden houten kruizen ter nagedachtenis aan de slachtoffers, vaak worden de kruizen voorzien van een naam en een rode kunststof klaproos. Voor Harry is het de achtste keer dat hij het indrukwekkende herdenkingsveld bezoekt, Meghan vergezelt hem voor het eerst.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?