Camilla inderdaad koningin-gemalin na overlijden Elizabeth

Vorsten

08-09-2022 20:42:17

Camilla, de echtgenote van koning Charles, krijgt inderdaad de titel koningin-gemalin. In het bericht waarin Buckingham Palace het overlijden van koningin Elizabeth bekendmaakte, worden Charles en Camilla de koning en koningin-gemalin genoemd. Lang was het onduidelijk welke titel Camilla zou krijgen als Charles koning werd.

Camilla gebruikte de titel hertogin van Cornwall en koos niet voor de titel prinses van Wales uit respect voor de populaire prinses Diana, de eerste vrouw van Charles. Zij kwam 25 jaar geleden om het leven bij een auto-ongeluk in Parijs. Toen Camilla in 2005 met Charles trouwde, zou ze hebben aangegeven geen koningin te willen worden. Als alternatief kwam het paleis met de titel prinses-gemalin.

Door de groeiende populariteit van Camilla verdween die optie naar de achtergrond. Begin dit jaar maakte koningin Elizabeth verdere discussie over de titel overbodig door haar wensen duidelijk te maken. Elizabeth zei in februari te hopen dat Camilla koningin-gemalin wordt genoemd.

Niet alleen Charles en Camilla krijgen nieuwe titels nu koningin Elizabeth is overleden. De titels hertog en hertogin van Cornwall schuiven door naar troonopvolger Prins William en diens vrouw Catherine. De titel prins van Wales, die Charles als troonopvolger droeg, gaat niet automatisch over op William.

Meer Verenigd Koninkrijk