Camilla is dankbaar voor inzet tegen huiselijk geweld

Vorsten

15-11-2021 18:47:25

De hertogin van Cornwall heeft in een brief in het tijdschrift WI Life haar dank uitgesproken aan iedereen die helpt in de strijd tegen huiselijk geweld. Ze prees in de brief de campagne tegen huiselijk geweld van de organisatie Women’s Institute. “Jullie zullen nooit weten hoeveel levens jullie hebben gered.”

In haar brief stond Camilla ook stil bij de opening van het eerste schuiladres voor vrouwen van WI. “Een halve eeuw aan hulp voor slachtoffers van mishandeling is geen jubileum om te vieren. Medewerkers en vrijwilligers zijn de eersten om toe te geven dat zij uitkijken naar de dag dat hun werk niet meer nodig is. Maar het blijft nodig”, schreef de hertogin. Camilla wijst erop dat nog steeds elke week twee vrouwen worden vermoord door een (ex)-partner. “Deze tragische statistiek is in vijftig jaar niet veranderd.”

Desondanks heeft Camilla de hoop niet opgegeven dat dat ooit zal veranderen. “Laten we doorgaan tot huiselijk geweld voorgoed is uitgebannen.”

Camilla zet zich al jaren in voor slachtoffers van huiselijk geweld en is beschermvrouwe van SafeLives, een Britse organisatie tegen huiselijk geweld.

Meer Verenigd Koninkrijk