Camilla roept lezers op om eenzame ouderen op te bellen met kerst

Vorsten

20-12-2020 12:55:36

De hertogin van Cornwall heeft in een schrijven voor de Britse krant The Telegraph een kerstboodschap met haar landgenoten gedeeld. Camilla roept onder meer op om eenzame ouderen eens een belletje te geven om hen zo te steunen in deze moeilijke tijd.

De vrouw van prins Charles begint haar verhaal met een brief die ze eerder dit jaar kreeg van ene Merlene, een vrouw die – net als Camilla naar eigen zeggen – “niet meer in haar jongere jaren verkeert.” De brief ontroerde de hertogin dusdanig dat ze haar terugschreef en in contact bracht met The Silver Line, een organisatie die 24 uur per dag paraat staat om eenzame ouderen telefonisch te ondersteunen.

“Voor degenen die zich een beetje geïsoleerd voelen, raad ik u aan om gebruik te maken van de hulplijn van The Silver Line”, zegt Camilla over de organisatie waar ze beschermvrouwe van is. “Ze hebben een fantastisch team dat klaarstaat om je aan de andere kant van de lijn op te vrolijken.”

Een paar weken nadat Camilla de vrouw in contact bracht met de hulplijn, kreeg ze opnieuw een brief. “Ze had hen gebeld en had een interessant en opbeurend gesprek met een charmante jongedame die vrijwillig voor de hulplijn werkt. Dat ene gesprek liet Marlene zich gelukkiger en positiever over de toekomst voelen”, schrijft de hertogin, die afsluit met een tip aan haar lezers. “Als je een ouder, geïsoleerd iemand kent die wel wat feestvreugde kan gebruiken, pak dan alsjeblieft de telefoon op en bel diegene. Je zal daarmee echt een verschil maken.”


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord