Camilla vraagt theaterwereld om vol te houden tijdens corona

Vorsten

24-10-2020 13:04:38

Camilla heeft de Britse theaterindustrie opgeroepen om vol te blijven houden in de coronacrisis. De hertogin van Cornwall beaamt dat het zwaar is dat de theaters al maanden gesloten zijn maar vraagt om “veerkrachtig” te blijven. Dat deed de echtgenote van prins Charles volgens Britse media in een deze week opgenomen toespraak tijdens de virtuele uitreiking van de Olivier Awards, die zondagavond wordt uitgezonden op ITV.

De hertogin begon haar toespraak met een citaat van acteur Laurence Olivier, naar wie de theaterprijzen zijn vernoemd. “Ik geloof in het theater”, citeerde ze. “Het is een hoeksteen van een vruchtbaar cultureel leven, een forum voor debat en een krachtig middel om een gemeenschap op te bouwen. Een toneelstuk kan namelijk meerdere dingen zijn: grappig, hartverscheurend, louterend, geruststellend. Het kan ons voor een avond vermaken of onze ziel voor altijd verrijken.”

Mensen die geloven in het theater, geloven volgens Camilla ook in de veerkracht ervan. “De laatste paar maanden hebben, heel verdrietig, de theaters en medewerkers het enorm zwaar getroffen. Net als alle andere vormen van podiumkunsten.”

De hertogin is daarom blij dat het Theatre Artists’ Fund is opgericht om de sector financieel te steunen. “Ik wil iedereen die werkzaam is in de theatersector bedanken voor jullie vastberadenheid en flexibiliteit. Blijf alstublieft veerkrachtig: we hebben jullie nodig en we hebben jullie gemist.”


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord