Canada krijgt voorlopig geen koninklijk bezoek

Vorsten

2020-05-13 11:51:54

Een koninklijk bezoek aan Canada zit er voorlopig niet in. Dat heeft Donald Booth, de Canadese secretaris van koningin Elizabeth, laten weten aan premier Scott Moe van de provincie Saskatchewan. Die had vorig jaar laten weten een koninklijke visite in 2020 zeer op prijs te stellen. De coronacrisis zette echter een streep door alle koninklijke reisplannen.

Buckingham Palace had nog geen bezoek aan Canada aangekondigd, maar Scott Moe rekende erop dat de Queen dit jaar in elk geval een van haar familieleden naar buurprovincie Manitoba zou sturen. Daar wordt op 15 juli de 150e verjaardag van de stichting gevierd. Zo’n bijzondere mijlpaal gaat in Canada meestal gepaard met een ‘royal visit’ en na Manitoba zou dan ook Saskatchewan kunnen worden bezocht. Het laatste bezoek – van Charles en Camilla – was immers al weer acht jaar geleden.

Zover er echter al plannen werden gemaakt, zijn die nu allemaal opgeschort zo meldde de koninklijke secretaris aan Saskatchewan. De verwachting in Ottawa is dat er dit jaar geen enkel bezoek komt en naar de agenda voor 2021 wordt nog niet gekeken. Moe houdt echter hoop, zo liet hij via zijn chef protocol weten aan de lokale krant Regina Leader-Post: “Wanneer de omstandigheden zich voordoen, houden ze Saskatchewan in hun gedachten en hun planning.”

Koningin Elizabeth is sinds 1952, toen haar vader koning George VI overleed, koningin van Canada. De ‘Britse’ koninklijke familie wordt door koningsgezinde Canadezen dan ook gezien als de ‘Canadese’ koninklijke familie.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt