Catherine bedankt leraren voor hun ‘geweldige werk’

Vorsten

05-02-2021 12:53:47

De hertogin van Cambridge heeft leraren in het Verenigd Koninkrijk bedankt voor het “vitale werk” dat zij de afgelopen tijd hebben geleverd. Dat deed ze tijdens videogesprekken met het personeel van de Ribbon Academy in Seaham, meldt de BBC vrijdag.

Tijdens de gesprekken, die onderdeel uitmaakten van de Children’s Mental Health Week, vroeg Catherine onder meer hoe het met de leerlingen ging en drukte ze de docenten op het hart dat ze ook goed voor zichzelf moesten zorgen in deze tijd.

“Ik wilde alle leraren in het hele land ontzettend bedanken voor het geweldige werk dat ze doen”, zei de hertogin die beschermvrouwe is van Place2Be, een organisatie die mentale steun biedt op scholen. “Het is erg moeilijk geweest, maar zorg ook alsjeblieft goed voor jezelf.”

Docente Hannah Rispin vertelde dat ze er “best wel emotioneel” van werd om te zien hoe kinderen toch hun schoolwerk gedaan kregen. “Het zijn net stralende sterren. Ik voel me bevoorrecht om dit met deze kleine helden iedere dag mee te maken”, waarna Catherine antwoordde met: “We hebben meer mensen zoals jij nodig in dit werkveld.”


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.