Catherine belt met studente Romy over coronacrisis

Vorsten

2021-05-10 15:14:34

De Britse hertogin Catherine heeft gebeld met de studente Romy en haar moeder Niaz. Romy is een van de vele studenten die door de coronacrisis maar weinig meemaakt van het ooit bruisende studentenleven. Dat legde haar moeder vast. In het kader van haar fotoboek Hold Still belt de hertogin met een aantal geselecteerde inzenders.

Romy’s moeder Niaz maakte de geselecteerde foto, waarop Romy te zien is met een papier waarop de tekst “Class of 2020” staat. Daarop lacht Romy niet, maar kijkt ze somber. “Het voelt alsof ik je echt ken”, zegt Catherine tegen Romy. Ze vraagt hoe Romy de coronacrisis ervaart, die daarop vertelt dat het soms best zwaar is.

“We vonden het heel belangrijk om het verhaal van jonge mensen mee te nemen in het boek”, vervolgt Catherine. Vervolgens praten de dames samen over het fotografie-talent van moeder Niaz. “Ik heb echt wat tips van je nodig”, zegt Catherine lachend.

Samen met de National Portrait Gallery nodigde de hertogin mensen uit om portretten in te sturen die ze in de eerste lockdown hebben gemaakt. In totaal kregen ze ruim 31.000 foto’s binnen, waarvan honderd beelden de selectie voor het fotoboek, dat vrijdag uitkomt, hebben gehaald. Eerder sprak de hertogin van Cambridge al met de zieke 4-jarige Mila over de gevolgen van corona op haar leven.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?