Catherine en William bellen met ouders van geredde jongen

Vorsten

2021-03-05 12:46:37

William en Catherine hebben deze week gebeld met de ouders van Jack, een 12-jarige jongen wiens leven gered werd door de organisatie Shout 85258. Deze stichting biedt steun aan mensen die kampen met mentale gezondheidsproblemen. Ook de jongen zelf was bij het videogesprek aanwezig.

Jack stuurde zelf een berichtje naar de organisatie omdat hij last had van zware angstaanvallen tijdens de coronapandemie. Het werd op een gegeven moment zelfs zo erg dat hij besloot om een einde aan zijn leven te maken. Op het moment dat de jongen op de rand van een brug stond, besloot hij om Shout 85258 een berichtje te sturen.

Tijdens het gesprek hoorden de hertog en hertogin van Cambridge het verhaal aan en spraken zij met Jack en zijn ouders over hoe het thuis ging en dat het moeilijk was om erachter te komen hoe het zo de verkeerde kant op kon gaan met Jacks angstaanvallen.

Volgens de jongen zorgde de communicatie met Shout 85258 via de app ervoor dat hij makkelijker over zijn probleem en zijn emoties kon praten. William en Catherine vonden het heel moedig van Jack dat hij zijn verhaal wilde delen en zo ook het bewustzijn van mentale gezondheidsproblemen en de bekendheid van de service van Shout 85258 vergroten.


Meer Verenigd Koninkrijk