Catherine feliciteert natuurfotograaf met prijs

Vorsten

14-10-2020 14:07:56

Catherine is diep onder de indruk van de winnende foto van de Wildlife Photographer of the Year. De hertogin van Cambridge, die de winnaar dinsdag bekendmaakte tijdens een virtuele ceremonie, feliciteert Sergey Gorshkov een dag na de uitreiking via social media.

Sergey won de prijs, een initiatief van het Britse natuurhistorisch museum, voor een foto van een tijger die een boom lijkt te knuffelen. Catherine, zelf ook een fervent fotografe, vond alle foto’s erg mooi. “De vaardigheid en creativiteit van de beelden van dit jaar bieden een ontroerend en fascinerend beeld van de schoonheid en kwetsbaarheid van het leven op onze planeet – het geeft ons zulke krachtige inzichten over de natuurlijke wereld en herinnert ons eraan dat zorg voor ons milieu en zijn kostbare biodiversiteit nog nooit zo belangrijk is geweest.”

Naast Sergey, die de belangrijkste prijs van natuurfotograaf van het jaar won, werden ook werken van fotografen in andere categorieën bekroond. De winnende foto’s worden in het natuurhistorisch museum in Londen tentoongesteld en reizen daarna door het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord