Catherine bezoekt set Downton Abbey

Vorsten

05-03-2015 17:51:00

LONDEN – Heel Engeland kijkt nu al uit naar de historische ontmoeting volgende week donderdag tussen Maggie Smith en Catherine. Oftewel tussen de razend populaire en vlijmscherpe ‘Dowager countess’ uit het televisie kostuumdrama Downton Abbey en de Hertogin van Cambridge.

Prins William en zijn echtgenote zijn fans van de door ITV op het scherm gebrachte serie, die dit jaar aan zijn zesde seizoen begint. In de studio’s in Ealing komt de hertogin kijken wanneer er opnamen worden gemaakt ‘down stairs’, daar waar de bedienden werken.

Dat alleen al maakt de visite van Catherine pikant, aldus de Daily Telegraph. In het klassenbewuste Engeland uit de tijd waarin de fictieve serie is gesitueerd was het hoogst ongebruikelijk dat de Lords en Lady’s zich op het terrein van hun personeel begaven. Voor een aanstaande koningin geldt dat des te meer, meent de krant: “Het zou een extra aflevering van de serie rechtvaardigen.”

Populair

Downton Abbey is populair aan het Britse hof. Maggie Smith (80), die de rol speelt van Violet Crawley, de ‘gravin weduwe van Grantham’, werd vorig jaar door koningin Elizabeth onderscheiden met de Order of the Companions of Honor voor haar verdiensten als actrice in een zestigjarige loopbaan. Woensdag nam Sophie, de Gravin van Wessex, de Mexicaanse presidentsvrouw mee voor een bezoek, en volgende week is het dus de beurt aan de zwangere Catherine.

Die heeft behalve met de ‘Dowager countess’ ook ontmoetingen met Lord en Lady Grantham, oftewel de acteur Hugh Bonneville en actrice Elizabeth McGovern. Ook andere leden van de cast worden aan de koninklijke bezoekster voorgesteld.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft