Catherine houdt zich aan belofte met jonge leukemiepatiënt

Vorsten

27-05-2021 21:43:16

Belofte maakt schuld, weet ook Catherine, de vrouw van prins William. De hertogin van Cambridge droeg speciaal voor haar ontmoeting met het 5-jarige meisje Mila, die een acute vorm van leukemie heeft, een roze ‘prinsessenjurk’.

Eerder had de hertogin al met de zieke Mila gebeld over de gevolgen van corona op haar leven. Het meisje vroeg tijdens het gesprek of Catherine een prinsessenjurk aanhad. “Nee, helaas dat heb ik nu niet”, antwoordde Catherine, die Mila direct vroeg naar haar lievelingskleur. Die bleek roze te zijn. Daarop beloofde Catherine om bij hun volgende ontmoeting een roze prinsessenjurk te dragen.

Op de socialemediakanalen van William en Catherine werden beelden gedeeld van de ontmoeting op het Schotse Holyroodhouse in Edinburgh. Na het gesprek met Catherine kregen Mila en haar familie ook een rondleiding door Holyroodhouse.

De foto van Mila is een van de honderd geselecteerden die vorig jaar meededen aan Hold Still, het fotografieproject van de echtgenote van prins William. Tijdens de eerste lockdown besloten de ouders van het kindje tijdelijk apart te gaan wonen vanwege de broze gezondheid van Mila door haar behandelingen. Daaruit volgde de foto waarop Mila te zien is terwijl ze vanuit een raam zwaait naar haar vader, die op dat moment samen met haar oudere zus verhuisd was.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel