Catherine komt mogelijk met eigen tv-documentaire

Vorsten

09-10-2021 15:28:08

Catherine, de hertogin van Cambridge zou gesprekken voeren over een eigen tv-documentaire. Volgens bronnen van de Britse Daily Mail heeft ze in het geheim gesproken met David Glover, de producent die eerder ook veel samenwerkte met natuurkundige Stephen Hawking.

De reeks waar de hertogin aan wil gaan werken, zou moeten gaan over de ontwikkeling van jonge kinderen, een onderwerp waar Catherine veel affiniteit mee heeft. Als voorbeeld wordt het programma Who Do You Think You Are aangehaald, de Britse variant van het Nederlandse programma Verborgen Verleden. De reden dat deze reeks wordt aangehaald zijn recente uitspraken van de hertogin waarin ze onthulde momenteel haar eigen stamboom te onderzoeken. Ze zoekt onder meer uit hoe het gezinsleven van de generaties voor haar invloed hadden op de keuzes in hun latere leven.

Wat ook een rol speelt bij de mogelijke plannen van de royal, is de BBC-documentaire Earthshot Prize: Repairing Our Planet, die haar man prins William onlangs maakte met Sir David Attenborough. “Ze is erg onder de indruk van Williams inspanningen en weet hoeveel plezier hij heeft beleefd aan het maken van zijn Earthshot-serie”, weet de bron.

Een woordvoerder van Kensington Palace wilde volgens Daily Mail niet ingaan op de berichten, en geeft aan dat áls er al een ontmoeting heeft plaatsgevonden dat deze “privé” is.


Meer Verenigd Koninkrijk