Catherine moedigt Britse zeilers aan in aanloop naar regatta

Vorsten

16-12-2020 09:46:38

De hertogin van Cambridge heeft het team van zeiler Ben Ainslie in aanloop naar de America’s Cup succes gewenst. Dat deed Catherine in een video die op de Instagrampagina van het Britse zeilteam verscheen.

“Sir Ben Ainslie en zijn team staan aan op het punt om aan de uitdaging van hun leven te beginnen als zij gaan proberen om de America’s Cup, de oudste internationale sportwedstrijd ter wereld, te gaan winnen”, zegt Catherine. “Alle teams hebben zich jaren voorbereid op de wedstrijd en fans van over de hele wereld kunnen niet wachten tot maart wanneer het evenement begint.”

Ainslie, viervoudig winnaar van een gouden plak op de Olympische Spelen, voert het Britse team aan tijdens de 36e America’s Cup in Nieuw-Zeeland. Donderdag komt hij in actie tijdens de zogenoemde kerstrace, die plaatsvindt tot en met zondag 20 december. De grote zeilwedstrijd zelf, die in 1851 voor het eerst gehouden werd, begint volgend jaar op 6 maart.

De hertogin is in de video getooid in een jasje van het Britse 1851 Trust, het goede doel dat door het Britse team wordt gesteund. Catherine is beschermvrouwe van deze organisatie. “De betrokkenheid van de Trust bij de America’s Cup zal hopelijk jongeren blijven aanmoedigen om het water op te gaan en een nieuwe generatie van zeilenthousiastelingen inspireren.”


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord