Catherine bij workshop Britse atleten

Vorsten

12-11-2014 19:12:00

LONDEN – Catherine, de Hertogin van Cambridge, heeft woensdag een workshop bijgewoond voor jonge, veelbelovende atleten die Engeland willen vertegenwoordigen bij de Olympische Zomerspelen van 2020 in Tokio. De vrouw van de Britse prins William volgde de atleten bij het GSK Human Performance Lab in Londen waar ze diverse sporttesten deden.

De zwangere Catherine (32), zelf fanatiek fan van onder meer tennis, zeilen en hockey, sprak met jonge atleten en Paralympiërs en zag hoe zij zich voorbereiden op eventuele deelname aan de Spelen. De tieners lieten zich van hun beste kant zien in diverse tests in een klimaatkamer waarin de omstandigheden in Tokio worden nagebootst.

Zelf nam Kate, die nu zo’n zestien weken zwanger is van haar tweede kindje met prins William, ook de proef op de som en testte haar capaciteiten door een oog-handcoördinatietest te doen, een van de weinige tests die ze vanwege haar zwangerschap veilig kon doen. Catherine is beschermheilige van SportsAid, een fonds dat financiële steun geeft aan jonge sporters om kosten voor reizen, training, accommodatie en uitrusting te kunnen betalen.

Meer Verenigd Koninkrijk