Catherine naar mensen die evacuaties Afghanistan regelden

Vorsten

2021-09-14 14:22:06

De hertogin van Cambridge ontmoet woensdag vrijwilligers en Royal Airforce-bemanning die onlangs hebben geholpen met de evacuatie van duizenden Afghanen naar Groot-Brittannië. Dat heeft Kensington Palace volgens verschillende Britse media bekendgemaakt.

Prinses Catherine brengt op haar eerste werkdag na de zomervakantie een bezoek aan de RAF Brize Horizon in Oxfordshire, de grootste basis van de Britse Royal Air Force. Daar zal ze woensdag ontmoetingen hebben met de mensen die dit jaar betrokken waren bij de evacuaties van duizenden Afghanen die op de vlucht zijn voor de Taliban. Op de basis werden de mensen geholpen aan voedsel, kleding en speelgoed terwijl ze wachtten op de verwerking van hun gegevens. De hertogin zal tijdens haar bezoek met zowel RAF-bemanning als vrijwilligers van de basis spreken.

Volgens het Britse Ministerie van Buitenlandse zaken zijn er sinds april van dit jaar zo’n 17.000 Afghanen naar Brittannië gekomen, van wie er 15.000 in de laatste twee weken van augustus.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:

 

– Alexia’s nieuwe avontuur in Wales
– Mode uit Afrika: traditie en kleur
– Krijgt Japan een vrouw op de troon?
– Diana’s huwelijksjuwelen
– Haakon en Mette-Marit 20 jaar gelukkig