Catherine neemt rol van Edward op Wimbledon over

Vorsten

2021-07-11 16:49:54

Catherine, de hertogin van Cambridge, zal in het vervolg de prijzen uitreiken aan het einde van het tennistoernooi van Wimbledon. Ze neemt het stokje over van prins Edward, die zondag na een halve eeuw een stapje terug deed als voorzitter van de All England Lawn Tennis and Croquet Club (AELTC), meldt BBC.

Zondag overhandigt de hertog van Kent voor de laatste keer de trofeeën aan de winnaars van het grandslamtoernooi. Catherine is al enige jaren beschermvrouwe van de AELTC), de organisator van het beroemde Britse tennistoernooi.

Edward, de neef van koningin Elizabeth, is sinds 1969 voorzitter van de club. Hij nam de rol over van zijn moeder, prinses Marina, die een jaar eerder overleed. Door de jaren heen heeft Edward meer dan 350 trofeeën uitgedeeld op Wimbledon.

In een verklaring op de website van Wimbledon liet de hertog zaterdag weten dat hij het “een eer” vindt zo lang bij de club betrokken te zijn geweest. “Het was een buitengewone ervaring om dit toernooi en het tennisspel te zien groeien en generaties te inspireren in de afgelopen vijf decennia. Ik ben ongelooflijk trots dat ik er deel van heb uitgemaakt. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe de jonge spelers van vandaag steeds beter worden en ik zal ze blijven aanmoedigen.”


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana