Catherine schrijft een brief over belang van kinderhospices

Vorsten

2021-06-21 15:26:07

In het kader van de Children’s Hospice Week die maandag in het Verenigd Koninkrijk is begonnen, heeft Catherine een brief geschreven om het belang van de actieweek en het werk van de organisatie voor kinderhospices in East Anglia te onderstrepen. Haar schrijven is te lezen op de website van de organisatie EACH.

Tijdens de actieweek wordt aandacht gevraagd voor het werk dat de organisatie doet. EACH, dat staat voor East Anglia’s Children’s Hospices, biedt hulp aan families van kinderen met levensbedreigende ziektes. Catherine is beschermvrouwe van de organisatie.

“Kinderhospices bieden een reddingslijn en ik heb vanaf de eerste rij mogen zien wat voor indrukwekkend werk zij leveren”, schrijft de hertogin van Cambridge. “Zij bieden families de zorg en tijd die ze nodig hebben om mooie herinneringen met elkaar te maken en ouders te kunnen zijn, in plaats van verzorgers. Ze zijn er ook als het tijd is om afscheid te nemen en zorgen ervoor dat een familie privacy heeft zodat ze samen kunnen rouwen en steun kunnen ontvangen zolang dat nodig is.”


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana