Catherine spreekt filmpje over tennistoernooi Wimbledon in

Vorsten

29-06-2020 12:35:47

Wimbledon, het Britse tennistoernooi waar fans wereldwijd ieder jaar naar uitkijken, zou maandag van start zijn gegaan. Maar vanwege het coronavirus moest het worden afgeblazen. Om toch bij de start van het toernooi stil te staan, is er een speciaal filmpje gemaakt met een voice-over van hertogin Catherine.

Het filmpje heeft als titel Worth the wait, oftewel Het wachten waard. “350 dagen, 14 uur en 12 minuten zat er tussen de laatst geslagen bal en het moment waarop de volgende geserveerd had moeten worden”, begint Catherine haar voice-over gericht aan alle fans van het toernooi. “Door de jaren heen heeft jullie steun dit historische evenement gevormd. Ongeacht de tijd of wie er speelden, jullie waren er altijd. In tijden van regen en zonneschijn.”

De hertogin van Cambridge beseft vervolgens dat Wimbledon er dit jaar “heel anders” uitziet, maar benadrukt dat “we onze tijd uit zullen zitten totdat we weer op het puntje van onze stoel kunnen zitten en feest kunnen vieren. Als de tijd rijp is en we de poorten weer openen, zijn we weer terug en zal dat het wachten waard zijn geweest.”

Catherine is beschermvrouwe van de All England Lawn Tennis and Croquet Club (AELTC), de organisator van het beroemde grastoernooi.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.