Catherine spreekt over moederschap en onderzoek in podcast

Vorsten

2020-02-14 23:53:11

In haar allereerste podcastinterview zal Catherine, de hertogin van Cambridge, zaterdag openhartig spreken over haar ervaringen met het moederschap en haar inzet voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Ze is dan te horen als gast in Giovanna Fletchers podcast Happy Mum, Happy Baby.

De opnames hebben al plaatsgevonden. Vanuit Kensington Palace wordt alvast een tipje van de sluier gelicht. Catherine, zelf moeder van drie kinderen, praat onder meer over haar eigen jeugd. “Relaties zijn belangrijk voor de ontwikkeling. Ik had een geweldige grootmoeder die veel tijd met ons doorbracht. Spelletjes spelen, tuinieren, knutselen: ik probeer mijn kinderen dezelfde ervaringen te geven in hun opvoeding.”

Bovendien bracht ze vroeger veel tijd buiten door, iets wat zij erg belangrijk vindt. “Ik denk dat het goed is voor de mentale en fysieke ontwikkeling van kinderen, iets waarmee je een goede basis legt.”

De vrouw van prins William spreekt daarnaast over haar onderzoek “5 Big Questions on the Under Fives”, dat zich richt op de ontwikkeling van kinderen jonger dan vijf jaar. “Met het onderzoek wil ik een gesprek over het belang van de vroege kindertijd op gang helpen”, zo zegt ze tegen presentator Fletcher. In het kader van haar onderzoek bezocht zij eerder locaties in onder andere Noord-Ierland en Wales, om daar te spreken met kinderen, ouders en grootouders.

De uitzending is vanaf zaterdagmiddag online beschikbaar.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana