Catherine veroordeelt artikel over haar in maandblad

Vorsten

27-05-2020 13:06:38

Catherine en William zijn niet blij met de publicatie van een groot verhaal over de hertogin van Cambridge in het zomernummer van het glamourblad Tatler. Het uitgebreide artikel ‘Catherine the Great’ is online al te lezen en Kensington Palace reageerde woensdag met een korte persverklaring.

“Het verhaal bevat een hele reeks onnauwkeurigheden en valse voorstellingen, die voor publicatie niet aan Kensington Palace zijn voorgelegd”, aldus het kantoor van William en Catherine, die in het groot opgezette artikel steevast met Kate wordt aangeduid. Op de inhoud van het omslagverhaal van Tatler werd verder niet in gegaan, maar de media kregen het advies om de inhoud te negeren.

In de beschrijving van ‘Kate’ worden allerlei karaktereigenschappen aan haar toegeschreven, de meeste niet erg vleiend. Ook wordt beweerd dat de hertogin van Cambridge niet blij is dat ze door het wegvallen van haar schoonzus Meghan en zwager prins Harry nu veel meer moet werken. Haar hele doopceel wordt gelicht en moeder Carole Middleton wordt neergezet als een tweede Hyacinth Bucket, de streberige ster van de televisieserie ‘Schone schijn’.


Meer Verenigd Koninkrijk

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord