Catherine viert feest met jarige scouts

Vorsten

15-12-2016 11:18:00

Catherine, hertogin van Cambridge, heeft woensdag het verjaardagsfeest van de scouting gevierd. De echtgenote van de Britse prins William ging langs bij een scoutingvereniging.

Kate nam deel aan spelletjes en versierde cupcakes met de 24 jongens en meisjes, allemaal tussen de acht en tien jaar oud. Ook schoof ze aan bij een lesje ehbo. De hertogin liet een van de scouts en mitella aanleggen. “Dat was heel leuk, ik was de enige die dat mocht doen”, zei de negenjarige Dylan achteraf tegen de aanwezige pers. “Ze zei dat ik het heel goed deed.”

Tijdens de activiteiten had Kate tijd voor korte gesprekjes met de kinderen, die vooral geïnteresseerd waren in prins George en prinses Charlotte. Kate vertelde dat George al een tijdje paardrijles heeft, het driejarige kereltje rijdt op een pony die Moo Moo heet. Het prinsje en zijn negentien maanden oude zusje kregen teddyberen met een scoutinguniform.

Kate sprak ook een van de vrijwilligers, die vertelde dat haar bezoek ‘het beste cadeau was’ voor de scoutingvereniging, die vrijdag precies honderd jaar bestaat. “Dit vergeten ze nooit meer.” Het jubileum van de scouting wordt in het hele Verenigd Koninkrijk gevierd, honderden scouts leggen deze week opnieuw hun belofte af.


Meer Verenigd Koninkrijk

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.