Catherine virtueel te gast bij verslavingskliniek

Vorsten

2020-06-08 22:09:16

Catherine, de echtgenote van prins William, heeft vorige week donderdag een digitaal bezoek gebracht aan een verslavingskliniek in Wiltshire. Dat heeft Kensington Palace maandagavond bekendgemaakt.

De hertogin van Cambridge deed dat in haar hoedanigheid als beschermvrouwe van de organisatie Action on Addiction, die het Clouds House runt. Catherine wilde graag zien hoe de instelling zich staande heeft weten te houden tijdens de coronacrisis. De kliniek was tijdens de lockdown namelijk gewoon geopend.

Catherine kreeg tijdens het videogesprek een rondleiding door het Clouds House van Graham Beech, CEO van Action on Addiction. Ook spraken zij over het belang van het vragen om hulp tijdens de coronacrisis nadat een nationale poll uitwees dat verslavingsproblemen de afgelopen periode zijn toegenomen.

Toename

De hertogin ging ook in gesprek met medewerkers van de kliniek over hoe zij hun behandelingen hebben aangepast en hoorde daarnaast hun zorgen over een mogelijke toename aan cliënten nu de maatregelen steeds verder worden versoepeld. Catherine was ook digitaal aanwezig tijdens een groepsgesprek tussen tijdelijke bewoners van de kliniek. Ook kreeg ze uitleg over de online nazorg die het Clouds House biedt.

Catherine is al jaren beschermvrouwe van Action on Addiction. In 2012 bracht ze haar eerste bezoek aan het Clouds House. Ook ging de hertogin langs bij klinieken in Essex, Londen en Liverpool.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt