Catherine voegt zich bij William tijdens Schotlandtour

Vorsten

2021-05-24 20:34:01

Prins William werd maandag op zijn rondreis door Schotland voor het eerst vergezeld door zijn vrouw Catherine. Samen brachten zij een bezoek aan Turning Point Scotland, een organisatie die zich onder meer inzet om mensen met mentale gezondheidsproblemen en daklozen te helpen.

Het koppel sprak daar met een aantal mensen die baat hebben bij de programma’s die door de liefdadigheidsinstelling worden aangeboden. Zo helpt de organisatie mensen om problematisch drank- en drugsgebruik aan te pakken.

Neil Richardson, topman van Turning Point Scotland, was verheugd met het bezoek van William en Catherine. “Ik denk dat dit de hele organisatie een boost zal geven. Niet alleen omdat ze de tijd hebben genomen om ons te bezoeken, maar het is ook een erkenning ons werk ertoe doet en dat het wordt gewaardeerd.”

William en Catherine, die in Schotland de titels van graaf en gravin van Strathearn voeren, zijn de komende vier dagen nog op rondreis door Schotland. Later deze week zullen zij onder meer een bezoek brengen aan St. Andrews University, waar zij elkaar twintig jaar geleden voor het eerst ontmoetten.


Meer Verenigd Koninkrijk

– Máxima’s liefde voor muziek
– Beatrix mag weer aan het werk
– Koning Filips artistieke talent
– Catherine leent juwelen van The Queen
– Kan Diana’s erfenis William en Harry verzoenen?